Svenska Mässan: Gröna Städer och hållbarhet i fokus på Nordic Architecture Fair

Postad March 15, 2017 - 14:59

I en paviljong på Nordic Architecture Fair lanseras ett helt nytt sätt att tänka kring hållbar stadsutveckling.
– Vi måste överge stuprören och se utmaningen horisontellt, säger Sebastian Navab på nya organisationen Gröna städer.


Namnet till trots handlar Nordic Architecture Fair, som har premiär på Svenska Mässan 7–8 november i år, inte bara om arkitektur.
– Vi har ett bredare anslag och ställer frågan: hur skapar vi hållbara städer med människan i fokus, säger Anki Fagerström, affärsansvarig.
– Därför tar vi upp frågor kring arkitektur, stadsplanering, konstruktion och fastighetsutveckling ur en rad olika synvinklar. Både ur produkt-, byggnads- och samhällsperspektiv.

Ett viktigt fokusområde handlar om hållbarhet och innovativa, klimatsmarta lösningar, det kommer bl a att märkas i Gröna städers paviljong.
– Vi bevakar och driver hållbarhetsfrågor utifrån ett företagarperspektiv, förklarar Sebastian Navab, generalsekreterare för Gröna städer.
– Det här blir vår första stora mässatsning. I paviljongen kan våra medlemmar och partners ställa ut. Här ska besökarna kunna ta del av allt vi erbjuder.

Läs hela intervjun här!

Är du intresserad av att delta i vår paviljong på Nordic Architecture Fair? Kontakta Gröna Städers marknadschef Björn Berling på telefon 072-228 39 91 e-post [email protected]