Ny branschorganisation bildas idag för Grönare Städer

Postad March 13, 2017 - 08:50

Civilminister Ardalan Shekarabi är en av talarna när Gröna Städer officiellt bildas. På scenen i United Spaces lokaler på Klarabergsviadukten i Stockholm märks också företrädare för samarbetspartnerna Husqvarna, Kommunal, Samtrans, ÅF och Svenska Mässan samt f.d. riksdagsledamoten Roger Tiefensee som är samordnare för Gröna Städers Advisory Board.

Med hållbarhet i fokus kommer den nya branschorganisationen Gröna Städer att arbeta för att medlemmarna både ska öka sin egen tillväxt, sprida sina hållbara lösningar till andra företag och skapa nya gröna jobb.

  • Det har saknats en näringslivsorienterad organisation som samlat driver framtidsfrågorna inom hållbar samhällsbyggnad och som inte begränsades av produktslag. Gröna Städer ska vara den sammanhållande länken mellan olika branscher i syfte att skapa synergieffekter och leda till nya gröna affärer, säger Leif Saletti, ordförande i Gröna Städers styrelse.
  • Målet är att öka den gröna tillväxten med fler innovativa företag som producerar och exporterar hållbara produkter och tjänster. Städer och konsumenter behöver ökad kunskap om och tillgång till lösningar som är bättre för miljön och klimatet, säger Mia Nordström, Vattenfalls Senior Advisor och ny styrelseledamot i Gröna Städer.
  • Gensvaret från såväl politiken som näringslivet har varit enormt. Redan innan lanseringen har ett 40-tal företag och organisationer hört av sig och velat bli medlemmar. Och vi har redan sju större samarbetspartners knutna till oss. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat år med flera aktiviteter som kommer att betyda mycket för företagsutvecklingen och hållbarhetsfrågorna i landet, säger Sebastian Navab, generalsekreterare i Gröna Städer.

Kommande aktiviteter:

  • Elfack & eSmart, 9-12 maj, Svenska Mässan. Seminarium samt mingel för aktörer inom smarta och hållbara städer.
  • Egna seminarier och egen utställningsyta med fokus på hållbar samhällsbyggnad.
  • Grön Stad 2017, 12 oktober, Stockholm. Gröna Städers årliga konferens. I år med fokus på hållbar samhällsbyggnad.
  • Nordic Architecture Fair, 7-8 november, Svenska Mässan. Utställningspaviljong m.m. för organisationens medlemmar.
  • Logistik & Transport, 7-8 november, Svenska Mässan. Utställningspaviljong m.m. för organisationens medlemmar.

 

För mer information:
Sebastian Navab, Generalsekreterare
E-post: [email protected]
Telefon: 070 323 04 71