Gröna Städer & Start-Up Stockholm inleder samarbete med fokus på rådgivning för hållbara affärsidéer

Postad May 17, 2017 - 13:48

Gröna Städer och Start-Up Stockholm inleder samarbete kring startup rådgivning och affärspaneler för hållbara affärsidéer

Den nystartade branschorganisationen Gröna Städer, som samlar organisationer med hållbara produkter och tjänster inom samhällsbyggnad, samt Start-Up Stockholm som erbjuder affärs- och innovationsrådgivning, inleder nu ett samarbete kring startup rådgivning och affärspaneler för hållbara affärsidéer. Alla Gröna Städers startup medlemmar får möjlighet till rådgivning från Start-Up Stockholm och ambitionen är att två affärspaneler ska hinnas med redan under 2017.

  • Framväxten av hållbara affärsidéer, oavsett om det handlar om produkter som har potential att bidra till en bättre miljö, eller idéer som bidrar till ökad social hållbarhet, är enormt viktiga för samhället. Start-Up Stockholm och våra kunders idéer är en del av det, därför är vi också mycket glada över att lansera vårt samarbete med Gröna Städer som vill satsa och förtydliga hållbarhet som en rättriktig bransch, säger Wadih El-Achkar, VD Start-Up Stockholm.

Start-Up Stockholm erbjuder såväl affärsrådgivning, som innovationsrådgivning, specialistrådgivning och coachning inom kulturella och kreativa näringar. Affärspanelen är ett koncept som utvecklats för att utvärdera och lyfta innovativa affärsidéer med spetskompetens, utökat nätverk och visst finansiellt stöd. Affärspanelerna har fokuserat på en rad olika områden redan idag, som cleantech, healthtech med flera där deltagarna handplockas av Start-Up Stockholms rådgivare.

  • Gröna Städers idé är att när företag med hållbara produkter och tjänster växer, anställer och omsätter sina produkter på marknaden, då kan näringslivet på riktigt bidra till omställningen till ett hållbart samhälle. Därför är det viktigt att vi samverkar med startup sektorn kring att fler hållbara affärsidéer ska kunna bli verklighet, säger Sebastian Navab, Generalsekreterare Gröna Städer.

Mer information:
Wadih El-Achkar, VD Start-up Stockholm
Telefon: +46703021153
E-post: [email protected]

Sebastian Navab, Generalsekreterare Gröna Städer
Telefon: +46703230471
E-post: [email protected]

Om Start-Up Stockholm
Start-Up Stockholm är Sveriges största rådgivningscenter inom kostnadsfri affärs- och innovationsrådgivning. Den ideella organisationen har ett brett seminarieutbud och bedriver program inför start och tidigt tillväxt utveckling. Varje år tar 4000 personer del av Start-Up Stockholms tjänster utifrån vilka det startas 2600 företag, varav 1400 uppmäts som livskraftiga efter 5 år*.

Om Gröna Städer
Gröna Städer grundades för att stimulera ett ökat samarbete mellan företag och organisationer inom olika branscher och samlar producenter och andra aktörer som verkar för en hållbar samhällsbyggnadsutveckling. Gröna Städer utgör en plattform för samverkan och tillvaratar våra medlemmars intressen gentemot beslutsfattare på olika nivåer. Gröna Städer arbetar för fler innovativa företag som producerar och exporterar fler hållbara produkter och tjänster.