E.ON NY MEDLEM I GRÖNA STÄDER!

Postad February 23, 2018 - 14:22

Gröna Städer är mycket glada över att kunna presentera E.ON som ny medlem i Gröna Städer! E.ON är en av de största aktörerna på den svenska energimarknaden och jobbar engagerat mot miljömål för att bidra till en hållbar framtida energiförsörjning. År 2025 ska E.ON endast erbjuda återvunnen eller förnybar energi. Medlemskapet i Gröna Städer skapar nya kontakter och samverkan mellan andra aktörer i och utanför energisektorn.

– E.ON bedriver ett ambitiöst hållbarhetsarbete på en marknad som i första hand inte förknippas med just hållbarhet. De banar väg för en omfattande omvandling av den svenska energimarknaden. Vi är mycket glada att ha dem som medlemmar i Gröna Städer, säger Anders Ekdahl, ordförande i Gröna Städer.

E.ON tar omställningen mot morgondagens energisystem och energikällor på allvar och har gjort det till en röd tråd genom hela verksamheten. E.ON har därav valt att axla rollen som en ledande aktör på en energimarknad i förändring. Verksamhetens fokus är att tillhandahålla energi och samtidigt möta de behov som växer fram i det nya energilandskapet. Redan idag får alla E.ON:s kunder förnybar el samt möjligheten att fritt byta sin gas till biogas. År 2016 antog organisationen ett antal miljömål för sina svenska verksamheter; ”Helt hundra 2025” är ledstjärnan för E.ON:s hållbarhetsarbete och innebär att E.ON år 2025 ska erbjuda hundra procent återvunnen eller förnybar energi.

– Vi har formulerat tydliga miljömål med ambitionen om att bedriva ett omfattande hållbarhetsarbete inom vår organisation och vår marknad. Vi vill stärka vår position som ledande aktör på den nya hållbara energimarknaden, därför tycker vi att det känns otroligt viktigt att få möjligheten att samverka med andra aktörer genom medlemskapet i Gröna Städer, säger Teresa Mattisson, Försäljningschef Energilösningar E.ON.

För mer information kontakta:
Anders Ekdahl, ordförande Gröna Städer
Tel: 070 759 62 19
E-post: [email protected]