Dagens Opinion: Gröna Städer byter styrelseordförande och tar in M-tungviktare

Postad May 24, 2017 - 15:18

Leif Saletti, som var ordförande under en uppbyggnadsfas tar en plats i styrelsen. Arbetet med att utveckla organisationen vidare från styrelseplats kommer att ledas av Anders Ekdahl, som även är vd för Svensk Industriförening Sinf.

Han berättar:
– Hela tanken med att skapa hållbara miljöer är spännande. Jag tror att man kan göra mycket mer när man bryter arbetet över branschgränserna. Så är jag van att jobba. Annars har vi en förmåga att jobba i stuprör i Sverige. Så jag tycker det vore spännande om fler kan engagera sig i Gröna Städer.
Anders Ekdahl tycker han har rätt erfarenhet för uppdraget.
– Jag har jobbat med affärsutveckling i förtag mer eller mindre hela mitt liv och starta projekt har varit löpt som en röd tråd. Så det är nog därför jag får frågan.

Du kan det här med att driva projekt?
– Ja, att utveckla tankar och få dem att bli på riktigt.
Ny i styrelsen är också Stockholms stads tidigare moderata finansborgarråd Kristina Axén Ohlin.

Läs mer hos Dagens Opinion