Aktuell Hållbarhet: Han ska leda ny branschorganisation för hållbara företag

Postad March 15, 2017 - 13:23

Nu startar den nya branschorganisationen Gröna Städer som vill företräda alla företag med hållbara produkter och tjänster. Sebastian Navab blir organisationens generalsekreterare.

I fredags kom beskedet om en ny tvärsektoriell branschorganisation som ska driva de frågor som är gemensamma för många företag inom hållbarhetsbranschen. Sebastian Navab är generalsekreterare för Gröna Städer som den nya organisationen heter. Han har tidigare jobbat med kommunikation, bland annat som presschef på Riksdagen och som kommunikationssamordnare hos tidigare statsminister, Göran Persson, och drivit flera public affair– och påverkansbyråer. I höstas fick han i uppdrag att undersöka hållbarhetsbranschens möjligheter att samarbeta kring bla export, upphandlingsfrågor och innovation.


– När vi började titta på det här kom vi fram till att det inte fanns någon  branschorganisation som representerade samtliga aktörer inom hållbarhetssektorn. De existerande organisationerna var mer inriktade på sin specifika produkt eller tjänst men hållbarhet är ju något som sträcker sig över flera branscher. Flertal producerande företag med inrikting på hållbara produkter bestämde sig för att starta en organisation för alla bolag och aktörer som arbetar med dessa produkter. Det skulle inte bara vara ett nätverk eller en plattform. Det skulle vara en branschorganisation som fungerar som språkrör för hållbarhetsbranschen och som bla kan föra en kontinuerlig dialog med myndigheter och politiken.

Läs hela artikeln här